HTML

Fejezetek egy színész-humorista életéből

20 év színészi, rádiós és tévés múlttal betegség miatt a parc fermé-be kerültem. Nem sírni akarok, csak újra beindítani a motorokat. Ez csak úgy jöhet össze, hogy a fejemben kavargó dolgokat kiadom. Remélem segítetek ebben.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2009.06.02. 17:30 Nucciox1/9

Khm. Soha nem blogoltam idáig, csak élő műsort vezettem. Azért fogtam most bele, mert rájöttem, muszály megszabadulnom attól a rengeteg marhaságtól, ami a fejemben van. Amire számíthattok, viccek, ökörködések, lelkizések, stand-up-ok leírva (???). Politika csak szolídan, senkivel nem vagyok hajlandó veszekedni egy politikai párt miatt.

Amig kiigazodom a blog rejtélyeiben, egy kis röpdolgozat.

Korunk rákfenéje, a vörösbor
 
          Kevés olyan mérgező anyag van, ami körül több városi legenda (urban legend, ahogy a művelt francia mondaná, ha tud angolul) terjeng, mit a vörösbor. Elég lenne, ha csak az alkohol és fraktáltermékei (úgy mint: Etilalkohol, metilalkohol, spiritusz, petróleum, plutónium) hatását ismertetném, de ez esetben nem kapnám meg az előadásért járó 34000 forint plussz áfa honoráriumot.
 
          Részletezzük, mit is hívunk vörösbornak. Fajtái: Minőségi, asztali, tájbor, illetve tablettás. Utóbbi a legveszélyesebb, alfajai az egytablettás (pl. Koccintos), illetve a jobb színvonalú többtablettás (pl. Mulatós). Ezen kereskedelmi termékek jellemzője, hogy szőlőt csak arra a rövid időre láttak, amíg az árúfeltöltő-kocsit eltolták a zöldség-gyümölcs pult előtt. Összetételük általában a következő: 46 % víz, 14 százalék etilalkohol, metilalkohol vagy egyszerű gépjárműveknél is használatos fagyálló, gyanta, glicerinészterek, guargumi, gumiarábikum, szinezék (általában Terranova vörös hőszigetelő alapvakolat téglaporral keverve), meg nem nevezett adalékok E200-tól E8614211-ig, továbbá folyami és gyomorrák.
A minőségi bor (pl.Egri Bikavér) sokkal kevesebb toxikus alkaloidát tartalmaz, azonban szintén mérgező. Elterjedt tévhít, hogy vérképző és értágító hatása jótékony. Ez csúsztatás, ugyanis csak 34 tízezred mikrogramm mennyiség esetén, ez pedig nem több, mint a dugó alapos megszaglásával szervezetünkbe jutó mennyiség. Sokan hivatkoznak a születendő gyermekre kifejtett pozítívumokra is, de ez szintén féligazság. Az tény, hogy a két-három pohárnál többet fogyasztó hölgyek jóval könnyebben esnek teherbe, de ez nem a vörösbornak tudható be, sokkal inkább az alkoholmámor okozta önkontroll és tudatvesztésnek. Rendszeres alkoholfogyasztás csak akkor javasolt, ha mongolkórós, Lou Gehrig szindrómás, vagy Alzheimer-kórós gyermeket szeretnénk nevelni. Ha már itt tartunk Parkinson-kór esetében mindenképpen ellenjavalt a vörösbor fogyasztása, mert a delikvens kilötyögteti. Határesetet képeznek az Alzheimeresek, Ők maximum elfelejtik kifizetni. Kanyarodjunk vissza a kártékony mellékhatásokhoz. A vörösborfogyasztás számtalan halmazati mellékhatással jár. Mivel általában vendéglátóipari egységben zajlik, az ember lánya-fia hajlamos otthagyni a családi pótlék gyerektartással emelt összegét. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a vörösbort kólával keverjük, ami közismerten nagyobb idegméreg még az alkoholnál is. Mellékesen megjegyzem, hogy a kínai és az észak-koreai népi demokratikus hadsereg a boroskólát stratégia fegyverekhez és kínvallatáshoz használja. A borfogyasztás mellékhatása a kocsmai nyerőgépek (mozgássérült bűnöző, avagy hétköznapi nevén félkarú rabló) használata, ami a korábban már elköltött családi pótlék és gyermektartás összege mellett felemészti a gáz- és villanyszámla ellentételezésére félretett pénztartalékot is. Ráadásul az ilyen helyeken általában zene is van, jobb esetben élőzene szimpatizátorral (de csak addig amíg valaki nem kér cigánypecsenyét) rosszabb esetben pénzbedobós wurlitzerrel. Utóbbi rettenetesen hangos, és általában a dél-timbuktui hegyipásztorok kecskéinek kedvenc számát játssza.
 
Elnézést, kicsit kiszáradt a torkom, nem hozna valaki egy boroskólát???
 
Előre is köszönöm. Visszatérve a legnagyobb globális problémára, a vörösborra, Órákon át lehetne még sorolni a humán szervezetre gyakorolt intoxikus hatásmechanizmusokat, szociális és infrastrukturális mellékhatásokat, de térjük ki inkább arra, miért is súrolja maga a vörösborkészítés a BTK számos paragrafusának határát:
Kezdjük az érlelőhordóval. Csak Horváth István csócsvencellői borász pincéjében annyi jobb sorsra érdemes fa senyved hordóként, ami tizenkétmillió és fél ember oxigénellátását biztosítaná. Az utolsó másfél ember egy sziámiker. A borospalack jobb esetben üvegből van, amiről közismert, hogy szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú folyadék. Amikor tehát valaki azt mondja: Iszom (mert ikes ige) iszom vörösbort egy üveggel, valóban fogyaszt néhány falatkát a flaskából is. Arról nem is beszélve, hogy mivel az egyik alapanyag a szilíciumtartalmú homok, egy átlagos alkoholista éves vörösborfogyasztása miatt annyi számítógépgyártáshoz nélkülözhetetlen összetevő megy pocsékba, amiből minden Magyarországon élő, magát indiánnak valló néger családot el lehetne látni pda-val, személyi számítógéppel, mobiltelefonnal és tranzisztoros Szokol-rádióval.
Már az eddigiekből is világosan kiderül, mennyire tönkre teszi mindennapjainkat a vörösbor, de azonnal folytatom, csak abból a boroskólából kérnék még egyet, piszok jó aromája van.
Nos, jöjjön a parafadugó. Bár újabban egyre többen váltják ki a környezetre szintén veszélyes műanyagdugóval, ennek ellenére a parafák a kihalás szélére kerültek. Eredetileg dugófa volt a nevük, a nagyfokú kitermelés miatt megijedtek szegények, ekkor kaptak a Para, azaz félő, rettegő ragadványnevet.
Végül, de nem utolsó sorban a vörösbor-folt, mint probléma. Könnyebb egy óvódás gyermeket egy McDonaldsos születésnapi zsúr után tisztára varázsolni, mint eltüntetni a vörösbor pecsétjét a ruháról, terítőről. A nagyobb mosóporgyártók éves extraprofijának 82.1 %-a kifejezetten ebből keletkezik, az pedig magától értetődő, hogy ez a vegyianyagmennyiség végül folyóvizeinkbe, majd áttételesen a szervezetünkbe kerül.
Javaslom, kövessük a nálunk jóval fejlettebb németeket, akik inkább sört isznak, ha vörösborrol van szó, azt mondják Spatburgundi, azaz hagyjuk a Burgundit későbbre, amikor már úgy berúgtunk a sörtől, mint az albánszamár.
 
Remélem mindenki számára érthető voltam, de mondanivalóm fontossága miatt, most néhány szóban megpróbálom az egyszerű hétköznapi ember számára is vázolni a probléma súlyosságát:
 
A vörösbor maga a spontánapokaliptikus metamorfózis. Indiszponált adszorpciója előrevetíti azt az annihillációs eseményhorizontot, amikor már a szublimáció libidója sem transzverzálja a tendenciákat. Ennélfogva mindenkinek introvertálnia kell, különben elektrosztatikus verbális diaré fog bekövetkezni, valamint kiszera-méra-bávatag.
 
Köszönöm, hogy meghallgattak.
 
Dr. prof. Med. univ. Summa com duplagázsi
Nuccio Bertone
 

(olasz származásom miatt a gázsit elfogadom lírában, de inkább prózában a pénztárnál forint jelleggel)

 

Szólj hozzá!

Címkék: első

A bejegyzés trackback címe:

https://utanamsracok.blog.hu/api/trackback/id/tr21159607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása