HTML

Fejezetek egy színész-humorista életéből

20 év színészi, rádiós és tévés múlttal betegség miatt a parc fermé-be kerültem. Nem sírni akarok, csak újra beindítani a motorokat. Ez csak úgy jöhet össze, hogy a fejemben kavargó dolgokat kiadom. Remélem segítetek ebben.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Mit kohol az alkohol?

2009.06.06. 15:02 Nucciox1/9

Végre találtam egy nem okoskodó, általánosító elemzést. Én csak borozom, tehát ez érdekelt, alkoholtartalom szerint át lehet számítani.

Szóval 4 dl bor/nap nem károsít, 8 dl. még nem jelent alkoholizmust, de tartósan szervi problémákat okoz. E felett látens függőségről beszélünk, fizikálisan minden esetre.

A mennyiségtől függetlenül az a mentálisan is alkoholista (vagy akár drogfüggő) aki indokolt esetben sem képes lemondani a stimulánsról, igéreteit nem tartja be, megbízhatatlan. 

Homogén fogyasztás esetén, amnnyiben nem töményről, illetve pancsolt szemetekről van szó, az alkoholizmus kialakulása kevésbé valószínű, pláne ha azt nem kocsmában követik el. 

Kalap le a tanulmány szerzője előtt, nem fényképeket kell tenni a cigikre, meg riogatni az embereket, meg ésszerűtlenül tiltani, értelmesen kell beszélni.

Annyira tetszett, hogy komolyan veszem, mellesleg az ajánlásai is tetszenek. PL:

Még gyalog is veszélyes ittasan közlekedni... Ha gyermek van a felügyeletedre bízva, ne igyál... soha ne végezz veszélyes munkát alkoholos állapotban (még füvet se nyírj)... ellenőrizd a vásárolt ital minőségét... a szesz szárít és savasít, szénsavmentes vizet használj kisérőnek, az elfogyasztandó mennyiség is csökken, és könnyíti a szervezet rekreációját... számolj, egy tisztességtelen leittasodás után napokig tart az alkohol lebontása, a másnaposság nem egyértelmű fogalom, attól hogy csak vérből kimutatható, még befolyásolja az embert.

:) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utanamsracok.blog.hu/api/trackback/id/tr751167458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása